Челични јажиња

Челичните јажиња се изработени од челична жица, и имаат широка примена во индустријата ,градежништвото и општа намена.

Рачни Витло

Рачни Витло

 

Hand winch type BHW

Полиестерни каиши со ушки

Полиестерни каиши со ушки

 

Polyester webbing sling eye-eye

Челични јажиња за Шумарство

Челични јажиња за Шумарство

 

Forest wire rope

 

  • конструкција на јаже: 6x36ws+čj, 6x26ws+čj prešano, 6×37+čj
  • завршна изработка: црно или поцинкувано
  • цврстина на жица: 1770 N/mm2 ili 1960 N/mm2
  • прекидна снага на јажето прикажано во таблица

Неротирачко Јаже

Неротирачко Јаже

Non-rotating wire rope

  • конструкција на јажето: 35wx7+čj, 19×7+čj
  • завршна изработка: црно или  поцинкувано
  • цврстина на жица: 1960 N/mm2
  • прекидна снага озачена во таблица