Челични јажиња

Челичните јажиња се изработени од челична жица, и имаат широка примена во индустријата ,градежништвото и општа намена.

Челични јажиња за Шумарство

Челични јажиња за Шумарство

 

Forest wire rope

 

 • конструкција на јаже: 6x36ws+čj, 6x26ws+čj prešano, 6×37+čj
 • завршна изработка: црно или поцинкувано
 • цврстина на жица: 1770 N/mm2 ili 1960 N/mm2
 • прекидна снага на јажето прикажано во таблица

Неротирачко Јаже

Неротирачко Јаже

Non-rotating wire rope

 • конструкција на јажето: 35wx7+čj, 19×7+čj
 • завршна изработка: црно или  поцинкувано
 • цврстина на жица: 1960 N/mm2
 • прекидна снага озачена во таблица

Лифтовско Јаже

Лифтовско Јаже

Elevator wire rope

 

 • конструкција на јаже: 8x19S+kj
 • завршна изработка: црно или  поцинкувано
 • цврстина на  жица: 1570N/mm2
 • прекидна снага означена во таблицата

Инокс сајли 316

Инокс сајли 316

Stainless steel AISI 316 rope

 

 • конструкција на сајла: 7×7+čj, 7X19+čj
 • завршна изработка: inox AISI 316
 • цврстина на жица: 1770 N/mm2
 • прекидна снага на јажето означена во таблица